Pentru ce este faimos Grasse?

Oraşul Grasse din Franţa este aproape magic. Când ultimele raze ale apusului de soare ating pietrele, casele și străzile înguste, un vânt cald vine din câmpurile din apropiere și aduce o aromă frumoasă de trandafiri și iasomie, pentru a completa o scenă care parcă vine dintr-un basm.


În ateliere mici, îi puteţi întâlni pe maeștrii meșteşugari aplecându-se asupra compozițiilor care, în doar puțin timp vor trezi emoțiile ascunse în noi. Cele mai apreciate şi mai valoroase rețete sunt păzite și sunt transmise din generație în generație, care lucrează nestăpânit la perfecționarea acestora, pentru ca, odată cu trecerea anilor, acestea să demonstreze durabilitatea și unicitatea celor mai frumoase parfumuri. Deoarece în Grasse, ceea ce este efemer și evaziv este dat de propriul său aspect perfect.

Începând cu secolul XVIII, Grasse este cunoscut pentru industria parfumurilor. Este centrul producţiei de uleiuri esenţiale naturale, nu doar al Franţei, ci al întregii lumi. Microclimatul cald al Coastei de Azur face ca iasomia și trandafirii să crească aici într-un mod unic. Toți cei care au avut șansa să miroasă aromele uimitoare știu că o astfel de frumusețe perfectă este nemaiîntâlnită. Acesta este motivul pentru care Grasse este singurul loc din lume în care puteau să apară compozițiile Prouve.