Parfumurile au culori?

Verde - un indiciu răcoros şi uşor de ierburi şi crenguțe verzi. Bleu - acvatic, delicat, dar năvalnic. Roșu - senzual și hot ca mirodeniile. În timp ce vorbim despre mirosuri, ne referim adesea la culori, dar ar putea fi adevărat că ceea ce mirosim are culori?

Chiar dacă atunci când vorbim despre mirosuri, ne referim la diferite culori, iar în zilele noastre flacoanele sunt fabricate din superbă sticlă colorată - atribuirea de culori mirosurilor este în mare parte o strategie de marketing. Parfumul senzual într-unul violet, cel proaspăt și dulce într-unul roz. Când alegem un flacon simplu de sticlă verde, nu ne așteptăm cu adevărat la un miros exploziv şi copleşitor de mirodenii și smirnă.

Dar nu este adevărat că mirosul ne afectează celelalte simțuri, inclusiv viziunea noastră? Oamenii de știință au descoperit fenomenul sinesteziei cu mult timp în urmă - asta se întâmplă atunci când experimentăm stări prin mai multe simțuri diferite simultan. Am folosit acest fenomen pentru a crea incomparabilele noastre geluri pentru spălarea rufelor. Compozițiile lor de parfumare sunt inspirate de culori: alb pentru îmbrăcămintea albă, negru pentru cea neagră și culori pentru articolele colorate din garderoba noastră. Așa am reușit să redăm senzația de curăţenie a albului și de eleganţă şic a negrului. Vedeți şi dvs. ce experiență uimitoare este să vă întindeţi la uscat rufele proaspăt spălate și să mirosiți albul ...