Ingredientele populare ale parfumurilor

Pentru a crea un parfum perfect, de lungă durată, este necesară o procedură îndelungată și pe mai multe niveluri. Pe vremuri, pentru a crea compoziții parfumate, oamenii foloseau arome de origine naturală, prelevate din petale de flori, fructe, ierburi și piele sau blană de animale. În zilele noastre, în afară de parfumurile pure create de mama natură, avem și echivalente sintetice și ingrediente făcute de la zero în laboratoare chimice.

Ingrediente naturale al parfumurilor


Sunt în principal substanțe derivate din plante sau animale, dar și ierburi, mirodenii, rădăcini și rășini. Cel mai cunoscut grup de ingrediente îl reprezintă, desigur, florile. Derivatele din uleiuri esențiale de flori pot fi foarte scumpe - pentru a produce 1 kg de ulei de trandafiri cultivaţi în Grasse, Franţa, aveți nevoie de o tonă de petale de trandafiri. Când vine vorba de iasomie sau violete, cantităţile sunt și mai uimitoare, iar procesul de fabricare este mai complicat.
Din fericire, chiar și un pic de extract natural din fructe sau flori este suficient pentru a crea un parfum incredibil. Mai mult decât atât, datorită substanțelor utilizate în prezent, ca de exemplu aldehidele (aduc o vibrație mai puternică parfumurilor delicate de flori), parfumurile sunt mai expresive și persistă mai mult în comparație cu „strămoșii” lor.

Echivalente sintetice


În prezent, observăm o tendință de scădere a folosirii ingredientele naturale și o orientare mai mare spre utilizarea celor care provin din laboratoarele chimice. Acestea vin cu mai multe avantaje - în afară de faptul că, evident, sunt mai disponibile, au prețurile mai mici și sunt mai uşor de produs - echivalentele sintetice pentru substanțele naturale durează mai mult, sunt mai puțin susceptibile de a provoca reacții alergice și permit creaţii de note de parfum complet noi, originale și niciodată cunoscute înainte, de ex. note metalice sau de ozon.
Multe companii evită ingredientele naturale de dragul mediului și animalelor. De exemplu, achiziționarea a 1 kg de mosc - care este foarte apreciat pentru capacitatea de a face parfumul mai persistent - înseamnă uciderea a 160 de cerbi moscaţi (Moschus moschiferus), o specie pe cale de dispariție. Deoarece această metodă a fost interzisă, astăzi moscurile în parfumuri sunt aproape întotdeauna realizate sintetic.


Prouve, ca o companie poloneză care foloseşte cele mai bune extracte din Franţa, încearcă să le combine cu modernitatea. Noi creăm parfumurile în conformitate cu cea mai bună artă de compunere a mirosurilor și aromelor, folosind în același timp știința și tehnologia modernă. Ne pasă de mediu, de aceea formulele noastre sunt biodegradabile, iar ambalajele noastre complet reciclabile. Acesta este unul dintre motivele pentru care calitatea Prouve iese în evidență și puteți fi siguri că produsele noastre sunt alegerea perfectă.