Cum să-ţi alegi parfumul potrivit?

Un parfum bine ales îţi pune în evidenţă stilul şi personalitatea. Răspândește în jurul tău o aura excepțională. Cum să găsești un parfum potrivit printre atâtea altele?

Există patru pași pentru alegerea parfumului perfect pentru tine:

PASUL 1. Ce parfumuri îţi plac?
Gândește-te puțin la parfumurile care îți plac, care îţi provoacă emoții pozitive, sau la aroma locurilor tale preferate. Acest lucru te va ajuta să alegi ce note de parfum și ce familii de arome ar trebui să cauţi.

PASUL 2. Alege proiecția parfumului
Proiecția acestuia poate fi moderată (parfumul se simte doar când cineva se apropie de noi) sau puternică (parfumul creează așa-numita „coadă” și se simte de la distanță). Alege proiecţia parfumului în funcție de preferințele tale sau de ocazie, de exemplu parfumurile cu o proiecţie moderată se potrivesc mai bine la serviciu, iar cele cu o proiecţie puternică sunt potrivite pentru ieșirile de seară, petreceri sau ocazii speciale.

PASUL 3. Testează-l
Verifică pe blotter (bandă de hârtie pentru testarea parfumurilor) dacă parfumul respectiv ţi se potrivește. Dacă îţi place, testează-l pe piele. De ce? Pentru că parfumul miroase altfel pe pielea ta decât pe hârtie.

PASUL 4. Acordă-ți timp
Parfumul este format din trei note: note de vârf, note de mijloc și note de bază. În primele minute se vor simţi mai mult notele de vârf, vibrante, delicate. Apoi se dezvăluie notele de mijloc. La final, vei descopei notele de bază. Prin urmare, pentru a simți profunzimea parfumului și a fi sigur că este cel potrivit, este important să păstrezi parfumul pe piele timp de câteva ore și să verifici cum se schimbă aroma în timpul zilei. O mostră de parfum este de mare ajutor în acest proces.

 

Pentru a găsi parfumurile perfecte, este bine să cunoşti și familiile de arome din care provin. Familia de arome definește ce este caracteristic pentru un anumit parfum și ce note de arome pot fi găsite în compoziție. Descoperă familiile de arome:

Citrică
Este familia celor mai populare parfumuri pentru femei și bărbați. Acestea sunt ușoare și fresh. Poţi descoperi note de citrice suculente în ele. Folosește-le în zilele caniculare, precum și atunci când vrei să te simţi mai tânăr(ă) și mai slab(ă), deoarece creează o senzaţie de suplețe și lejeritate.

Acvatică
Sunt parfumuri pline de energie, luminoase și răcoritoare. Ele evocă aerul curat, imediat după o furtună, sau briza mării. Se potrivesc perfect pentru utilizarea zilnică, mai ales în timpul verii, deoarece adaugă prospețime și creează impresia de răcorire.

Florală
Este cea mai mare și mai diversificată familie. În funcție de florile folosite, parfumurile pot fi dulci, delicate și romantice sau intense, seducătoare și captivante. Ele creează o combinație perfectă cu notele fructate și cele gurmande.

Orientală
Acele parfumuri care ne duc în lumea plină de culoare din Orientul Mijlociu și Orientul Îndepărtat. Ele combină senzualitatea cu puţină picanterie. Sunt profunde și intense. Foloseşte-le pentru ocazii speciale și ieşirile de seară, pentru a atrage atenția celorlalți și a te simți preţios.

Lemnoasă
Parfumuri tari și elegante. În aceste compoziţii sunt folosite cel mai des lemnul de santal, vetiverul, patchouli și cedrul. Foloseşte-le pentru întâlniri de afaceri sau când doreşti să-ţi creezi prestigiul și să-ţi oferi mai multă încredere în tine.

Chypre
Numele acestei familii provine din cuvântul francez „chypre” – care înseamnă Cipru – insula plină de arome excepționale. Aceste parfumuri combină note citrice, florale și lemnoase. Sunt asociate cu luxul și calitatea. Folosește-le pentru a părea mai profesionistă și pentru a te simți unică.

Fougére
Parfumurile din această familie se mai numesc şi “parfumuri de ferigă”. Sunt fresh și aromatice. Se pot observa note ierboase și note care evocă mirosul pădurii. Sunt parfumuri clasice și elegante, cu un caracter misterios și intrigant

Știați că... în descrierile parfumurilor noastre vei găsi informații despre familiile din care provin și care este percepția lor. Datorită acestui fapt, vei potrivi parfumurile mai bine ocaziei sau dispoziției tale, precum și modului în care vrei să-i impresionezi pe ceilalți.