Ce este proiecția unui parfum?

Câteodată poți simți mirosul unui parfum doar atunci când te apropii de persoana care îl folosește. Însă, uneori, parfumul unor persoane rămâne încă o vreme în camera în care se aflau. Aceste diferenţe apar din cauza proiecției parfumului folosit.


Proiecția unui parfum însemnă puterea lui, intensitatea lui, distribuţia spațială a parfumului. Aceasta poate fi moderată sau puternică.

Parfumurile cu proiecție moderată rămân aproape de piele și sunt perceptibile doar atunci când te apropii de persoana care le folosește. Acestea sunt parfumuri subtile, care nu invadează spaţiul - de obicei citrice, acvatice, marine sau floral-fructate. Sunt ideale pentru zilele caniculare şi la serviciu, la întâlniri de afaceri sau când ştii că te vei afla într-o incintă împreună cu alte persoane şi nu vrei să le copleşeşti cu parfumul tău.

Parfumurile cu proiecție puternică creează ceea ce este cunoscut sub numele de “coadă” sau “trenă”. Ele pot fi mirosite de la o distanță mai mare și mai pot fi simţite ceva timp după ce persoanele care le folosesc părăsesc incinta. Aceste parfumuri sunt de obicei orientale, oriental-lemnoase, condimentate, lemnoase sau de piele. Merită să le folosiți pe vreme mai răcoroasă, pentru ieșirile de seară, petreceri sau ocazii speciale - când doriți să străluciţi şi să atrageți atenția asupra dumneavoastră.