Îngrijirea fără secrete a tenului bărbaţilor

Pielea bărbaților este diferită de cea a femeilor, așa că are nevoie de o îngrijire puțin diferită. Aflați cum să o îngrijiți corect și ce produse cosmetice vă vor ajuta.


Datorită hormonilor, pielea bărbaţilor este cu peste 20% mai groasă. Este mai puternică și are o microcirculație mai bună, deci este mai bine hrănită. Are si mai multe glande sebacee, de aceea îşi pierde mai încet hidratarea şi... îmbătrâneşte mai încet. Dar este mai predispusă să dezvolte inflamaţii şi pori dilalaţi. Iar când apar ridurile, acestea tind să fie mai profunde și mai vizibile decât cele ale femeilor.

Ce este dăunător pielii bărbaţilor?
La fel ca și pielea femeilor, este afectată negativ de lumina soarelui, poluarea aerului, vânt, frig, fum de țigară și stres. De asemenea, este afectată de bărbierirea zilnică, care îi poate perturba stratul protector, o poate irita și usca. De aceea îngrijirea zilnică este atât de importantă. Deși pielea bărbaţilor este mai rezistentă, totuși are nevoie de ajutorul unor produse cosmetice alese corespunzător.

Pasul 1: Curățarea
Utilizați Peelingul nostru enzimatic, de două ori pe săptămână. Acesta va îndepărta celulele moarte ale pielii și va minimiza riscul apariţiei punctelor negre. Pielea ta va fi, de asemenea, mai bine pregătită pentru a primi ingredientele de îngrijire din celelalte produse cosmetice. Peelingul sistematic are şi un alt beneficiu important – previne apariţia firelor pe păr încarnate, dacă te bărbierești în fiecare zi. Dimineața și seara, spălați-vă fața cu Gelul nostru delicat, care curăță pielea în profunzime, fără a-i perturba stratul hidrolipidic.

Pasul 2: Hidratarea și îngrijirea microbiomului tău
Aplicarea cremei, dimineaţa şi seara, este o necesitate pentru fiecare rutină de îngrijire a tenului. Fără o doză zilnică de hidratare și hrănire, pielea se poate usca și își poate pierde elasticitatea, pot să apară mai frecvent iritaţiile. De asemenea, merită să aveţi grijă de echilibrul microbiomului său.

Știați că... microbiomul reprezintă bacteriile, virușii și ciupercile care se află pe piele și sunt responsabile de starea și aspectul acesteia, formând o barieră de protecție împotriva microorganismelor patogene și a factorilor externi nocivi.
Pentru o îngrijire corespunzătoare, utilizați Crema noastră de faţă light pentru bărbaţi, pentru a hidrata și echilibra tenul. Aceasta redă fermitatea și reduce aspectul ridurilor. Pielea bărbaților poate produce până la de două ori mai mult sebum, așa că veţi găsi în această cremă și un ingredient activ special pentru a reduce lucirea pielii.