Rolul foarte important al microbiomului pielii

Știați că există aproximativ un milion de diferite bacterii pe 1 cm² de piele? Acestea fac parte din microbiomul tău, flora bacteriană a pielii tale. Aflați cât de important este rolul său și cum să aveți grijă de el.

 

Pe suprafața pielii noastre se află o multitudine de bacterii, viruși și ciuperci, care formează un sistem unic, numit microbiom. Alcătuirea sa este determinată încă de la naștere. Starea tenului nostru depinde de acest microbiom. Este cel care face ca pielea feței să fie uniformă, sănătoasă și strălucitoare.

Microbiomul fiecărei persoane este ușor diferit. Acesta este influențat de mulți factori, inclusiv sexul, rasa, vârsta, hormonii, mediul în care trăim, ocupația noastră, dieta și stilul de viață, medicamentele pe care le luăm sau dacă ne-am născut natural sau prin cezariană.

Microbiomul pielii are o serie de roluri foarte importante. Este o barieră de protecție - funcția sa este de a inhiba creșterea microorganismelor patogene. Îndeplinește funcții imunitare și protejează pielea de factorii externi nocivi. Pentru ca toate acestea să fie posibile, trebuie să fie menţinut echilibrul său, care poate să fie afectat de stres, poluare, radiații UV, smog sau îngrijire necorespunzătoare, cu produse cosmetice prea agresive.

Dacă pielea ta capătă roșeață, devine hiperactivă, apar inflamații, acnee, mătreață sau o senzație de strângere sau de uscare, ar putea însemna că echilibrul microbiomului tău a fost perturbat. Acesta este motivul pentru care este atât de important să foloseşti produse cosmetice pentru îngrijirea zilnică a tenului și pentru demachiere care au grijă suplimentară de piele.

Trebuie să încerci:

Gelul delicat pentru spălarea feţei, Peelingul enzimatic delicat pentru faţă și Crema de faţă light pentru femei sau pentru bărbaţi din seria Skin Balance Moisturising, care conțin prebiotice ce hrănesc microbiomul pielii și îi restabilesc echilibrul natural. Iar în compoziția Loţiunii noastre micelare vei găsi un complex de ingrediente care asigură întreţinerea echilibrului microbiotei pielii.